Programok - Lovastábor

A gyerekek és szülők igényeihez igazodva, a nagy érdeklődésére való tekintettel a nyári szünidőben bentlakásos és napközis lovastáborokat szervezünk.

A táborozók a Lovasiskola újonnan elkészült Vendégházában laknak, ahol 5 db 2-4 ágyas minden igényt kielégítő szoba szolgálja a gyerekek kényelmét (WC, zuhanyzó, hajszárító, TV, WIFI).

Minden lovastábor szervezésénél fő szempont a minőségi szolgáltatás. A résztvevők létszáma nem haladja meg a 16 főt. A táborok vezetője Bogár Zsófia lovasedző. Az ételeket a Vendégház saját konyhájában minőségi alapanyagokból frissen készítjük el, a kínálat a gyerekek kedvenceiből áll.

A nálunk töltött egy hetet változatos programokkal tesszük feledhetetlenné, az adott hét programjait a jelentkezők korosztályához és igényeihez igazítva állítjuk össze.

  • A foglalkozások alapját a lovasoktatás adja, ami naponta két lovaglásból, és két gyakorlati foglalkozásból áll (lóápolás, lógondozás, szerszámok, felszerelések megismerése, lótartással kapcsolatos ismeretek, stb...).


  • A gyerekek nagy kedvence az íjászat, versenytáblákra lőnek honfoglaláskori 'Kassai' íjakkal.


  • A feledhetetlen szórakozást a Vendégház alagsorában található 9*4*1,2m- es medence biztosítja. A fürdőzést a nyári nagy melegben mindig az ebéd utánra tettük, hogy a gyerekeknek felfrissülést adjon és hogy megvédjük őket a kora délutáni napszúrásveszélytől.


  • További közkedvelt még a kerékpáros ügyességi verseny, ahol billenőpaddal, rázópaddal, ferdepályával, és egyéb meglepetésekkel tarkított ügyességi feladatok fejlesztik a résztvevők ügyességét.


  • A környék kulturális és természeti kincseinek megismerésére kerékpártúrákat is szervezünk. Legkedveltebb uticélok közé tartozik a nagynyárádi tó, a töttösi három kívánság tava, a Bólyi Történelmi Emlékpark, a békáspusztai Mezőgazdasági Múzeum a Sátorhelyi Történelmi Emlékpark.
  • A sok mozgás mellett szakítunk időt a kézműves foglalkozásokra is. A Nagynyárádi Művészeti Egyesület tagja tartja ezeket, a foglalkozásokat, ahol a gyerekek próbára tehetik ügyességüket a hagyományos nemezeléstől kezdve a gyöngyfűzésen, lufihajtogatáson, üvegfestésen és origamin át egészen a népszerű szilikongumi ékszerek készítéséig.
  • Egy hamisítatlan nyári táborból nem maradhat ki a számháború, a szalonnasütés, lovaskocsikázás, a gyaloggalopp, esti filmnézés és a játékos sorversenyek sem.

A Csemete Lovasiskola célja a lovaglás által egy életre szóló élményt adni minden gyereknek és felnőttnek, aki hozzánk látogat!

Ugrás a Bólyi Gyógylovas Vendégház oldalára! Vendégház

Ízelítő galériánkból


Tekintse meg lovasiskolánk teljes galériáját »